Identity Protection Wallet

Als je belangrijke documenten op je computer bewaart, bijvoorbeeld scans van foto-ID-documenten, overheidsdocumenten, contracten, enzovoort, raden we je aan dergelijke documenten toe te voegen aan de beveiligde portefeuille. Identity Protection Wallet is een gecodeerd bestand waarvoor een hoofdwachtwoord moet worden ingevoerd om toegang te krijgen. Dit garandeert de veiligheid van je persoonsgegevens door te voorkomen dat derden toegang krijgen tot de documenten.

Opmerking: Het Kaspersky Password Manager-programma biedt de functie Identity Protection Wallet. Je kunt Kaspersky Password Manager installeren en je Kaspersky Premium-abonnement gebruiken.

Over het hoofdwachtwoord

Het hoofdwachtwoord is een enkel wachtwoord dat het Kaspersky Password Manager-programma gebruikt om je gegevens in de portefeuille te versleutelen. Wij raden aan een hoofdwachtwoord te gebruiken dat uit acht of meer tekens bestaat en dat hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens bevat.

Belangrijk: Om veiligheidsredenen slaat het Kaspersky Password Manager-programma het hoofdwachtwoord niet op je apparaten op en stuurt het niet naar de cloudopslag. Wij raden aan het hoofdwachtwoord uit het hoofd te leren of op te schrijven en het op een veilige plaats te bewaren, omdat een vergeten wachtwoord op geen enkele manier kan worden hersteld.

Over versleuteling

De Kaspersky Password Manager-programma versleutelt gegevens met een symmetrisch versleutelingsalgoritme op basis van de Advanced Encryption Standard (AES)-standaard. De sleutel wordt berekend uit je hoofdwachtwoord op basis van de Password-Based Key Derivation Function 2 (PBKDF2). Het AES-algoritme wordt overal ter wereld gebruikt om geheime gegevens te beschermen. Dit algoritme heeft minimale RAM-vereisten, zodat je gegevens in luttele seconden kunnen worden versleuteld en ontsleuteld.

Hoe een document toevoegen aan de portefeuille

Hoe een document uit de portefeuille halen